неделя, 16 октомври 2011 г.

Наполи се издъни у дома



Стартиралият отлично сезона в Серия А тим на Наполи записа втора загуба от началото на сезона в италианския шампионат, след като изненадващо отстъпи с 1:2 в домакинството си на Парма. Повечето чисти възможности в двубоя на „Сан Паоло” бяха създадени от играчите на Валтер Мадзари, но гостите от Парма се възползваха от ситуациите, които създадоха, докато Наполи направи безброй пропуски и така се стигна до неочакваното поражение за тима от Неапол.

Първата част не предложи на зрителите много вълнуващи моменти. Една от първите по-интересни ситуации дойде в 17-ата минута, когато Единсон Кавани опита да преодолее Антонио Миранте, но ударът на уругваеца не попадна в мрежата на гостите. Парма също имаше своите шансове, но те дойдоха в заключителните минути на полувремето. В 40-ата удар на Серджо Флокари от близко разстояние бе блокиран, а малко след това Абдеразак Джадид отправи страхотен изстрел по посока Морган Де Санктис, но вратарят на тима от Неапол се справи с удара и отрази. Последната интересна ситуация през първата част бе пропиляна от Гьокан Инлер, който намери рамките на вратата, но не преодоля стража на Парма.

Наполи започна ударно второто полувреме. Марек Хамшик пробва късмета си в 48-ата минута, а в три по-късно Гьокан Инлер последва примера му. Ударите и на двамата играчи на домакините обаче не попаднаха в очертанията на пазената от Миранте врата. Последваха и добри възможности през Езекиел Лавеци и Единсон Кавани, но гол във вратата на Парма не падаше. Така се стигна до 57-ата минута, когато Парма откри чрез Масимо Гоби. Серджо Флокари подаде към своя съотборник, а бранителят на Парма безпроблемно прати топката в долния десен ъгъл на Де Санктис.


Наполи обаче не се предаде. Играчите на Валтер Мадзари удвоиха усилията в атака и след два пропуска на Кавани и още няколко пропилени възможности от страна на домакините равенството все пак бе възстановено. Това се случи в 76-ата минута. Джузепе Маскара бе авторът на попадението за Наполи – появилият се като резерва нападател не остави шансове на Миранте и с прецизен удар направи резултата 1:1.

Щастието на домакините обаче продължи само две минути, защото в 78-ата Себастиан Джовинко центрира по чудесен начин и Франческо Модесто от близко разстояние забоде кълбото зад Де Санктис, за да стане резултатът 1:2. До края на двубоя Наполи така и не достигна до изравнително попадение и записа втора загуба за сезона, като в момента се намира на 3-ото място с 10 точки. Парма постигна трета победа и в момента е на 7-ата позиция с 9 пункта.

НАПОЛИ - ПАРМА 1-2
0-1 Гоби 58'
1-1 Маскара 76'
1-2 Модесто 83'

http://www.novsport.com/news163951_1004.html

Няма коментари:

Собствено Търсене