сряда, 19 октомври 2011 г.

Наполи спря Байерн


Отборите на Наполи и Байерн оправдаха очакванията за оспорван мач помежду си и завършиха наравно 1:1 в може би чакания с най-голям интерес сблъсък в мачовете от Шампионската лига тази вечер. Срещата се игра на стадион „Сан Паоло” пред 60 хиляди екзалтирани тифози.

 

Кроос откри резултат още във 2-та минута, а Бадщубер си вкара злощастен автогол за 1:1 в 39-ата. Голмайсторът на баварците през този сезон – Марио Гомез, пък този път провали своите, след като пропусна дузпа в 48-ата минута. Така той се превърна в първия играч на баварците от 9 години насам, който пропуска от бялата точка в Шампионската лига.

Двубоят започна с летящ старт за баварците, които излязоха напред в резултата още във 2-та минута, когато Боатенг намери Кроос в наказателното поле, а нападателят с десния крак прати кълбото в долния ляв ъгъл на Де Санктис.

След попадението Кампаняро и Кавани можеха да възстановят статуквото, но ударите им не можаха да намерят очертанията на вратата на гостите. Последваха неточни изстрели на Гомез, Лам и Маджо, а в 33-ата минута Де Санктис трябваше да се намесва след шут на Боатенг.

Така дойде 39-ата минута, когато Маджо навлезе в наказателното поле от дясно, премина през Лам и центрира остро, Бадщубер подложи крак и топката влезе в мрежата на тръгналия да пресича подаването Нойер.


Втората част отново стартира ужасяващо за домакините, след като в 48-ата минута Паоло Канаваро игра с ръка в пеналта си и реферът отсъди дузпа за Байерн. Зад топката застана Марио Гомез, чийто удар обаче бе майсторски отразен от Морган Де Санктис.

След пропуска на Гомез от бялата точка, баварците продължиха да натискат и в 50-ата минута стражът на домакините трябваше да спасява удар на Швайнщайгер, след което Мюлер отблизо не можа да уцели вратата. 

Като цяло обаче, играта и на двата тима не се получаваше през вторите 45 минути, но във финалните моменти на двубоя гостите отново натиснаха. Пропуски на Кроос и Швайнщайгер обаче оставиха резултата непроменен.


Така отборите на Наполи и Байерн завършиха наравно 1:1, а след хикса гостите остават лидери в група „А” с актив от 7 точки, следвани от Наполи с 5. 3-и е отборът на Манчестър Сити с 4 пункта, а Виляреал все още няма спечелена точка.

НАПОЛИ - БАЙЕРН 1-1
0-1 Кроос 2'
1-1 Бадщубер - автогол 39'

НАПОЛИ: Де Санктис, Кампаняро, Канаваро, Ароника, Маджо, Гаргано, Инлер, Сунига, Хамшик, Кавани, Лавеци
Треньор - Валтер Мадзари

БАЙЕРН: Нойер, Боатенг, Ван Буйтен, Бадщубер, Лам, Тимошчук, Швайнщайгер, Мюлер, Кроос, Рибери, Гомес
Треньор - Юп Хайнкес

Съдия - Олегарио Бенкеренса
Стадион - "Сан Паоло", Неапол

http://www.novsport.com/news164320_1004.html


Мадзари: Равенството е справедливо

Треньорът на Наполи Валтер Мадзари остана доволен от равенството 1:1 в гостуването на Байерн от група "А" на Шампионската лига. Наставникът смята, че отборът му е изиграл добър мач срещу силен съперник и е заслужил да стигне до точката, макар и след автогол на Бадщубер.

"Изправихме се срещу Байерн (Мюнхен), който е велик отбор. Играхме добре и не се дадохме лесно. Имаше някои моменти, в които изпитвахме трудности, но като цяло смятам, че равенството е справедливо. Това е страхотен резултат срещу страхотен отбор. Съперникът умее всичко във футбола и успя да блокира повечето ни атаки", заяви Мадзари.
http://cl.sportal.bg/news/Madzari-Ravenstvoto-e-spravedlivo.4010.html
 

Няма коментари:

Собствено Търсене