четвъртък, 8 декември 2011 г.

Исторически Наполи се класира на 1/8-финалите в ШЛ


Днес е паметен ден за италианския Наполи, тъй като той успя да се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. Неаполитанци победиха с 2:0 като гост Виляреал и ще празнуват историческото си постижение. Прекият конкурент на италианците за класиране на второ място в група "А" Манчестър Сити победи със същия резултат Байерн (Мюнхен), но с точка по-малко изхвърча от надпреварата. Головете за Наполи вкараха Инлер и Хамшик през второто полувреме.

Наполи започна двубоя нахъсано и лесно се виждаше, че футболистите са дошли на "Ел Мадригал" да пишат история. Испанският им съперник обаче не смяташе да улеснява задачата им. Този сезон е повече от кошмарен за Виляреал в ШЛ, като тимът няма дори и една точка от шестте си изиграни двубоя.
 


 Още в 5-та минута Ернан Перес от домакините пусна към Рубен, който от границата на наказателното поле на Наполи стреля опасно с левия крак и нацели страничната греда. Последваха неточни удари на Запата и отново на Рубен, които не предвещаваха нищо добро за гостите.

Италианците изравниха играта още през първите 45 минути, но до гол не се стигна. Неаполитанци изчакваха търпеливо своя момент и го дочаха през втората част. В 65-та минута Хамшик подаде към Инлер, който със страхотен шут от около 25-30 метра препарира чудесно представящия се до този момент Лопес.
 


В 77-та минута след изпълнение на корнер в пеналта на "жълтата подводница" настъпи хаос и топката лесно стигна до Хамшик, който след леко суетене я вкара за 2:0. След гола на Хамшик в мача вече нямаше интрига и двата тима доиграха срещата без особен заряд. Наполи е на втора позиция с 11 точки зад Байерн с 13. Трети остава Манчестър Сити с актив от 10 т.





 
http://www.novsport.com/news170494_1.html


Де Лаурентис: Съзряваме с всеки изминал мач




Президентът на Наполи – Аурелио Де Лаурентис, остана много щастлив след снощния успех с 2:0 над тима на Виляреал в Шампионската лига, който класира отбора му за елиминационната фаза на надпреварата.

„Работата, която свършихме в последните няколко месеца се равнява на тази от последните 3 години. Важното е, че три италиански тима се класираха напред и тази вечер според мен е повратна точка. В началото видях, че играчите ми бяха напрегнати, особено след гола на Манчестър Сити. През втората част обаче всичко си дойде на мястото и ето, че сега можем да празнуваме”, призна Де Лаурентис след края на двубоя.


http://www.novsport.com/news170534_1.html

Хамшик след триумфа на Наполи: Обещах да си пусна мустаци и ще го направя

 

Полузащитникът на Наполи Марек Хамшик обяви, че ще си пусне мустаци, след като се разписа при изключително важната победа с 2:0 като гост на Виляреал, която класира италианците за 1/8-финалите в Шампионската лига.
„Много съм щастлив с моя гол. Бях се обзаложил с най-добрия ми приятел, че ще си пусна мустаци, ако спечелим“, каза словашкият национал.
„Толкова много фенове от Неапол дойдоха с нас тук. Чувството беше като да играем у дома.“
„Влязохме в историята на Наполи, но искаме повече и доказахме в този мач, че можем да го постигнем“, заяви Марек Хамшик, който след гола си на няколко пъти показа с жестове, че ще си пусне мустаци.
http://www.sportal.bg/



Няма коментари:

Собствено Търсене