понеделник, 19 декември 2011 г.

Рома излъга Наполи на „Сан Паоло”


http://img576.imageshack.us/img576/5627/dpp0012i.jpg

      Отборът на Рома постигна важна победа  в Серия, след като се наложи с 3:1 като гост на Наполи в среща от 16-ия кръг на италианското първенство, проведена на „Сан Паоло”. „Вълците” създадоха интересни възможности пред противниковата врата от своя съперник и успяха да оползотворят три от тях, а домакините от Наполи имаха много ситуации за отбелязване на гол, но направиха куп пропуски и се добраха само до едно попадение.
Така Рома събра 21 точки и се изкачи на 8-ото място в Серия А. Наполи остана на 6-та позиция и е със същия актив като днешния си съперник.
   Мачът започна отлично за гостите от Рома, които поведоха още в 3-ата минута. Грешник за Наполи се оказа вратарят Морган Де Санктис, който си отбеляза автогол. До изтичането на първите 30 минути имаше интересни моменти и пред двете врати, но ново попадение така и не падаше.
   В 31-ата минута Кристиан Маджо пропиля добра възможност за изравняване на резултата, след като ударът му бе отразен от Маартен Стекеленбург. Малко след това изстрел на Езекиел Лавеци срещна дясната греда на вратата на гостите. Рома също имаше своите възможности до края на първата част. Удар на Тоти бе отлично отразен от Морган Де Санктис, а в 41-ата минута след изстрел на Ламела единственият помощник на вратаря на Наполи се оказа дясната греда на вратата му.

Рома достигна до втори гол в 59-ата минута, а голмайстор за „вълците” този път бе Пабло Освалдо, който се разписа от близко разстояние.


    Наполи бързо се опита да намали преднината на съперника си, но пропуски направиха Кристиан Маджо и Марек Хамшик. Последваха и две добри възможности пред Единсон Кавани, но гол отново не падна.

   Усилията на домакините бяха възнаградени в 82-ата минута, когато Марек Хамшик прати кълбото зад Стекеленбург и даде надежди на отбора си, че може да достигне до равенството. Всичко за Наполи обаче приключи в последната минута на двубоя, когато Фабио Симплисио наниза трети гол във вратата на Морган Де Санктис и по този начин донесе победата на своя тим с 3:1.

http://www.novsport.com/news171881_1004.html

Няма коментари:

Собствено Търсене